Publicerad den Lämna en kommentar

Lucy Walker Metalsmith Academy

Hänge i koppar med silverdetalj

Jag har länge varit sugen på att gå några onlinekurser i silversmide hos Lucy Walker och till slut har jag slagit till och anmält mig till Lucy Walker Metalsmith Academy. Som medlem har man tillgång till alla deras kurser (video) och allt annat undervisningsmaterial. Kurserna är toppen och stämningen i den digitala gemenskapen mycket inspirerande. Även om jag har hållit på med silversmide ganska länge har jag bestämt mig att följa ”Roadmap” och börja från grunderna – det finns alltid flera sätt att göra saker på och man kan lära sig nya trick.

Den första uppgiften var att öva på att såga ut invecklade mönster i plåt. Jag skaffade kopparplåt för att kunna öva, det blir billigare än silver ifall det inte går bra. Färdigt resultat från övningen på bilden ovan – kopparhänge med en silverring, inte helt perfekt men jag är rätt nöjd med den ändå.

Andra uppgiften – en övning i tålamod – en kraftig silverkedja/armband, det färdiga armbandet på bilden nedan.

En av inlämningsuppgifter – kraftigt armaband i silver

Jag har just avslutat en kreativ utmaning ”Joodle A Day” där man fick varje dag under en månad rita smycken inspirerade av bestämda ämnen, t.ex. klassiska bilar, grindar eller insekter. Jag har knappast ritat sedan jag gick ut skolan (och det var ett tag sedan…), så det kändes mycket ovant först. Det tog ganska mycket tid men jag lyckades i alla fall göra alla 30 teckningar.

Joodle A Day – några nya design som ska bli smycken så småningom

Om du vill veta mer om Lucy Walker Metasmith Academy kan du läsa det r.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × ett =