Publicerad den Lämna en kommentar

Ringar med oslipade ädelstenar

Guldring med tanzanit

Jag har länge funderat på att använda oslipade ädelstenar i smycken. Till slut beställde jag en påse med 50 stycken oslipade etiopiska opaler på Etsy.com. Det tog lite över en månad innan jag fick försändelsen med opaler, leveranstider från andra länder är just nu extra långa på grund av Coronapandemin. Opalerna var lite mindre än jag hade väntat mig, men väldigt vackra – skimrande i alla färger. Jag valde de största stenarna som var ungefär 1 cm breda och gjorde enkla ringar i oxiderat silver.

Handgjord ring i oxiderat silver med en naturlig rå opal från Etiopien

De flesta av de femtio opalerna som jag köpte är för små för den här ringmodellen, så jag får fundera lite mer vad jag ska göra med dem. Jag har beställt nya större opaler för att göra fler ringar, det kommer säkert ta minst en månad innan jag får dem så under tiden experimenterar jag med andra oslipade stenar. På den översta bilden finns det en ring i 18K guld med en vacker blå tanzanit. Jag har även på gång ringar med peridot och rubin, de kommer dyka upp i webbshoppen inom en vecka.

Varje sten är unik med egen karaktär så varje ring blir annorlunda även om grunddesignen är samma.

Opalsmycken – skötsel

De etiopiska opaler som kallas också Welo-opaler är de speciella på grund av sin förmåga att ta upp vatten. När de absorberar vatten kan de tillfälligt förlora sitt lyster och färgspel, därför ska man undvika att diska och bada med sin opalring. Färgerna kommer tillbaka så fort stenen har torkat helt, men man ska låta den lufttorka i rumstemperatur och inte använda extra värme (som t.ex. hårtork) eftersom det kan skada opalen.

Om du vill beställa en egen ring

Jag kommer fylla på med ringar med råa ädelstenar i onlinebutiken, om du är intresserad av ringar i andra storlekar än de som finns upplagda där, kontakta mig gärna antingen genom kontaktformuläret på hemsidan eller genom meddelande i webbshoppen. De ringar som är färdiga just nu hittar du här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 + 3 =