Publicerad den Lämna en kommentar

Ringstorlekar – guide

Silverring med gul zirskon

När jag tillverkar silverringar anger jag innerdiameter i mm som storleksmått. Det finns dock flera olika sätt att mäta storlekar på ringar och det kan vara ganska svårt att hålla reda på de olika systemen. Nedan finns en tabell som man kan använda för att omvandla ringstorlekar från ett system till ett annat.

vanliga ringstorlekar tabell

Enklaste sättet att välja rätt ringstorlek när man ska handla ringar på nätet är att ta en gammal ring som passar och mäta innerdiametern med en linjal. Det är bra att att mäta en ring som har ungefär samma bredd (själva ringbandets bredd) som den ringen man vill köpa. Breda ringar ”sugs fast” på fingret och kan bli svåra att få på och av och därför kan man behöva gå upp lite i storlek jämfört med en smal ring.

En annan möjlighet är att ta en bit tråd (eller snöre,eller smal pappersremsa), linda den runt fingret och på det sättet mäta sedan omkretsen på fingret. I det här fallet är det viktigt att mäta fingret flera gånger, samt att göra mätningar både på morgonen och på kvällen för att få korrekt storlek. Man ska inte mäta fingrarna är man är kall om händerna eftersom fingrarna är då smalare och man riskerar att välja för liten ringstorlek.

Kolla gärna urvalet av handgjorda ringar i vår webbshop.

Kunder från andra länder än Sverige kan handla smycken från Katrosi Jewelry i vår Etsy-shop här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × två =